2023-11-17
路过见到间野装修得几靓仔又够大,光线充足,走埋去揭下餐牌啦,哗!基本茶记既炒粉面饭、家常小菜有,点知连西餐佢都捞埋,焗饭焗意同锯扒铁板餐都有,款式真心多,而相片又几吸引,就咁就同女友走左入去了,侍应态度几好招呼,坐低卡位系寛倘的,同新式茶记一样餐具系侧边自己搅,实在太多选择之下,我地都系睇返每日晚餐既餐牌简单啲好铁板纽西兰西冷拼虎虾$98先讲块扒,痴线架,非常厚身,应该有一截食指头咁厚,七成熟底下,块西冷肥瘦分布适中,唔想食肥野既人可以一刀切走啲脂肪就得,咬落去既肉质软韧度岩岩好;佢有白饭意粉薯菜选择下我拣左薯菜,薯角又系好多,真开心!沾啲茄汁,连个薯角都厚实冇偷工减料,美中不足系配菜只有粟米同少量萝卜条,想食菜既人可以特登嗌个菜喇西汤罗宋汤有味,入口唔会太咸,加啲胡椒粉就加美好法式田螺焗薯蓉$88初时以为要等好耐,点知又唔驶几耐就上枱了,细细盆薯蓉,芝士舖面,翻开佢就闻到淡淡既薯香,勺既时候有起司效果,一啖入口,OMG,好味!虽然邪恶,但仍然一啖又一啖咁放入口,而套餐包既汤水饮完都唔会见口渴,应该系冇味精既汤底阿华田脆脆呢个又要赞既系佢冇孤寒到落阿华田粉,可以话系浓味阿华田,连埋上面
铁板纽西兰西冷拼虎虾$98
西汤罗宋汤有味,入口唔会太咸,加啲胡椒粉就加美好 法式田螺焗薯蓉$88
初时以为要等好耐,点知又唔驶几耐就上枱了,细细盆薯蓉,芝士舖面,翻开佢就闻到淡淡既薯香,勺既时候有起司效果,一啖入口,OMG,好味!虽然邪恶,但仍然一啖又一啖咁放入口,而套餐包既汤水饮完都唔会见口渴,应该系冇味精既汤底 阿华田脆脆
呢个又要赞既系佢冇孤寒到落阿华田粉,可以话系浓味阿华田,连埋上面既脆脆糖霜,可以打咭了呢杯野 奶油脆猪
面包焗到岩岩好,包身保留脆口之余,包心仍然软熟,吸哂啲奶油然后入口,好满足