之前成日经过 皇后大道西既越北, 一直都无时间去试下. 点知佢原来喺卑路乍街又开左间新店, 望落环境宽敞D, 所以趁中秋前做节去试下啦.环境的确宽敞D, 坐得几舒服.我地一家3口, 叫左一个越北拼盘 (有札肉, 猪扒, 春卷, 虾片), 猪颈肉捞檬, 海南鸡饭, 软脚蟹米纸卷, 蒜蓉焗青口, 同原个西瓜冰.越北拼盘 (有札肉, 猪扒, 春卷, 虾片): 一次过可以试晒佢既招牌小食; 札肉炸得好味; 猪扒腌得入味, 外皮炸至金黄香脆, 入口松软; 春卷我却觉得佢太多料, 一般; 虾片可能系因为放左喺生菜面, 湿左淋了.猪颈肉捞檬: 腌得入味, 好香口; 捞檬加上大量青瓜丝萝卜丝, 大大碟, 好清新, 加埋鱼露食, 酸酸甜甜, 十分开胃.海南鸡饭: 一般, 饭唔够香同有点硬身. 鸡还可以, 未算滑.软脚蟹米纸卷: 好食, 米纸包住生菜再卷住大量青瓜丝/粉丝等, 好清新.蒜蓉焗青口: 等左一轮, 可能系因为要焗, 上枱时闻到好香, 不过亦可能系太多蒜蓉, 有点咸.原个西瓜冰: 好啱夏天, 好消暑, 有得饮又有得食好多果肉.整体的食物味道不错, 可再黎.

环境的确宽敞D, 坐得几舒服.

整体的食物味道不错, 可再黎.
2017-09-26