2024-06-10
踏入6月🌞天气开始热,同Friend👯♂️行完旺角真系要Cafe☕️坐抖下。今次睇Openrice👀见到旺角金鸡广场🏢25楼嘅Station 3✨Station 3位于金鸡广场25楼📍,装修以白色为主⚪️,加上好多窗所以充满自然光☀️,感觉光猛整洁🧼。座位宽敞阔落🪑,仲有间房🛋️。首先上枱系两碗沙律🥗,日式芝麻酱🧄好多,食落好满足👍。然后系两道主菜🍝黑松露带子鲜菌烩饭🍄闻落好香黑松露味👃,配料带子同菇🍄已经同饭融为一体。食落口感丰富😋,味道适中👌。烟三文鱼忌廉蕃茄酱扁意粉🍝三文鱼卷成花形相当吸睛🌸,蕃茄味好足🍅,扁意粉弹牙唔会软淋淋🍝。薄荷朱古力🍫正正常常的朱古力🍫顶部加一层忌廉同少少薄荷酱🍃,外表唔错👍。饮开重口味薄荷🍃可能会觉得唔够,可以叫佢落多啲酱🍫。神仙🍵可以有一整壶花茶作为饮品🌸好唔错,我哋叫咗呢壶神仙🍵。佢有茉莉花同柠檬草做底🌼,仲有杞子同桂圆肉🍇,入口清新又滋润🌿。最后加咗两个蛋糕🍰做甜品:蓝莓芝士蛋糕🫐:经典口味嘅蓝莓酱芝士蛋糕🧀,口质感细滑,唔会太甜🫐。法国朱古力芝士蛋糕🍫:蛋糕比较松软🍫,层次分明,一样唔太甜食落唔太腻👌。整体而然,餐厅环境舒适🏠,食物质素唔错🍲,就连摆盘都
黑松露带子鲜菌烩饭🍄
烟三文鱼忌廉蕃茄酱扁意粉🍝
薄荷朱古力🍫
神仙🍵
最后加咗两个蛋糕🍰做甜品:
整体而然,餐厅环境舒适🏠,食物质素唔错🍲,就连摆盘都有心思🎨。如果一大班朋友聚会👯♂️,玩下boardgame🃏倾下计系一个唔错选择👯♂️。