2021-11-19 268 浏览
听讲呢间café 人气好高, 成日都好多人食, 所以今日碰吓运气, 希望早d 去到唔使排队。结果等咗大概35 分钟, 终于入到去喇。环境好舒适, 枱与枱嘅距离好足够, 唔会有压迫感, 而好多枱都有一边系梳化位, 好好坐。🍝黑松露忌廉杂菌意粉黑松露味超级浓, 意粉汁好creamy, 不过唔会令人觉得油腻。杂菌简直多到满泻, 无论系视觉效果定味蕾感觉都系十分之好。呢个意粉真系好好食。🍝菠菜合桃意大利蓝芝士长通粉Café 话系新菜式, 个配搭其实好新颖, 蓝芝士闻落有少少咸味, 食落口又比想像中淡味。长通粉系肥肥地短短地𠮶种, 有粗坑纹, 比较有口感。菠菜同合桃都唔会太抢味, 不过有各自特色, 亦都好健康。🍝咸蛋黄薯条又系满泻系列, 满满嘅咸蛋黄, 所以味道偏咸。而薯条因为淋咗咸蛋黄喺面, 所以完全唔脆, 食落会有油腻嘅感觉。🍝海盐焦糖爆谷梳乎厘班戟出色之作! 梳乎厘班戟做到好软绵绵, 真系有食空气嘅感觉, 入口即溶, 配合埋海盐味嘅cream 一齐食, 唔会太甜, 焦糖爆谷唔会淋咗, 焦糖味好香, 加埋一齐食令到个层次更丰富。整体食物质素好高, 服务态度亦好好, 唯一系要有心理准备花长时间

🍝黑松露忌廉杂菌意粉

🍝菠菜合桃意大利蓝芝士长通粉

🍝咸蛋黄薯条

🍝海盐焦糖爆谷梳乎厘班戟

整体食物质素好高, 服务态度亦好好, 唯一系要有心理准备花长时间等位, 不过真系好值得再去。
黑松露忌廉杂菌意粉
菠菜合桃意大利蓝芝士长通粉