2022-11-28
周末去APM shopping,咁啱有活动,人潮汹涌,冇地方食嘢🤣🤣,唯有去附近觅食。亚太中心就系APM附近,里地铁站又近,第一次去食,原来成座building都好多嘢食,但人流真系好少……有d惊会中伏最后拣左一间韩国嘢,装修几靓,下午茶时间碰巧店员都食嘢,人唔系好多,可以坐卡位,望住出面来来回回的火车🚄都几舒服~都系第一次食呢款韩国餐,战战兢兢选了三个半份蜂蜜牛油香蒜烤鸡:上台还是热的,撕开鸡块里面还是很嫩滑多汁的,外皮脆脆甜甜的,不过炸的外皮真系有少少厚.. 韩式海鲜煎饼:煎饼不是很厚,🦐同鱿鱼都不少,味道够浓郁,但有少少减分就系煎饼唔够火候,如果稍微再煎内少少就更正啦!手抓饭:韩国手抓饭真的是手抓?服务员没给我们饭勺,好在有两只叉,如果唔系真系要用手了!不过味道都几好,有少少的辣味同沙律味,满满的鱼子,不错不错~
都系第一次食呢款韩国餐,战战兢兢选了三个