2024-12-02 0 浏览
今晚同好耐无见既朋友聚会谈心,便选了大家工作地点中间的呢间居酒屋。铺头座位唔会好多,每枱之间既距离刚刚好,大概系听到热闹气氛但听唔到谈话内容果种。见到格离枱有带狗狗,不过唔肯定系唔系pet friendly环境日式爆浆芝心竹轮正常竹轮既味道烧完多左份香味。炸虾胶冬菇呢个几特别,咬落去果下既油腻感比冬菇入面既汁中和番。香辣单骨鸡翼香脆同埋有少少麻辣既麻。鲣鱼汁豚肉锅-小盛天气冻食锅物真系好正,而且细细锅少人享用唔会太多。鲣鱼汤清甜,整体唔错。荔枝牛/豚肉卷串(2串)豚肉卷,荔枝烧完好香甜好好食。鳗鱼粒捞饭热辣辣黎到果时几好食,味道偏清淡,冻左之后比较干身饭粒黏埋。红豆绸鱼烧外层偏脆几香口。日本汽水呢间居酒屋食物中规中矩,环境舒服,座位阔落,唔会同其他枱太近有少少私人空间既感觉。职员都友善细心,自助落单饮品错手落多左都有confirm番我地,整体都可以。

日式爆浆芝心竹轮
正常竹轮既味道烧完多左份香味。
日式爆浆芝心竹轮

炸虾胶冬菇
呢个几特别,咬落去果下既油腻感比冬菇入面既汁中和番。

香辣单骨鸡翼
香脆同埋有少少麻辣既麻。

荔枝牛/豚肉卷串(2串)
豚肉卷,荔枝烧完好香甜好好食。

鳗鱼粒捞饭
鳗鱼粒捞饭

红豆绸鱼烧
外层偏脆几香口。

日本汽水
木村山梨葡萄梳打汽水+ 木村香印青提梳打汽水