2021-07-21 6889 浏览
今晚又同爸爸出街食晚餐啦。今晚又黎度呢座好多野食既大鸿辉中心。今次都系食打边炉放题。呢一座大厦都有好多唔同既打边炉放题。。间间都有各自既特色同价钱。今晚我地食既呢间都几唔错架。首先要讲一下内部装修,呢度楼底好高,所以坐起来真系好舒服,楼底高空气流动又更好,唔好令打边炉既热气困住好焗。楼底又高,座位都系以卡座为主,好阔落。张台都好大可以放到好多食材。唔错唔错。价钱方便都系视乎唔同时间入座有不同价钱,是晚我们吃七点开始的时段$228一位再加一,都合理。我们入座时都点选了汤底,我们点了海底椰雪耳竹丝鸡汤底。汤底款式都有十几款,总有一款岩自己。我们呢个汤底好滋润,入面有好多雪耳。店员都同我地讲,煲返滚之后,可以先饮返碗靓汤先,之后再慢慢打边炉。个汤真系好润好正。好啦,之后讲下呢度有咩食啦。同普遍既打边炉餐厅一样,呢度都有好多唔同既野饮啦,菜类,丸子、面类等等可以自己出去夹。同埋呢,呢度仲有d自家制既冷泡夜同滋润饮品。所以都黎试一下。另外手机下单就可以落返d海鲜、肉类等等既食材。除左手机点餐自己都可以出去拎下丸子、蔬菜类等等,好多野食。其实一到点餐个阵样样见到都好想食,所以每款都会点少少黎食下,
今晚我地食既呢间都几唔错架。

另外手机下单就可以落返d海鲜、肉类等等既食材。

除左手机点餐自己都可以出去拎下丸子、蔬菜类等等,好多野食。
其实一到点餐个阵样样见到都好想食,所以每款都会点少少黎食下,呢度一下单,都好快会上餐,所以唔洗怕漏单或等好耐而浪费左时间。

仲有呢度既肉类都好正好好味,切得薄薄地,一放入锅中,滚几滚好快可以食了,好好味好吸引。见到d冻肉卖相都好靓啦,又红又嫩,肥瘦都岩岩好,所以食起来口感都好好,肉唔会好难咬又冇筋,薄薄地好正。
呢度牛肉款都唔少架,仲要都几靓,同埋佢都有几款唔同既餐(不同价钱)可点,因应返自己既需要。

我地今次食呢个系b餐,仲可以任食海鲜。鲜虾都好靓,仲有蚬、花胶、鱼片.....好多唔同选择。
锅中满满野食,好开心,慢慢食又可以唔够又再点餐,坐得舒服唔压迫自然食得更多。

食饱饱仲食埋雪糕作结。
2021-07-19