2023-05-07 239 浏览
今日放假约咗朋友去荃湾行街睇戏,因为喜欢荃湾多嘢食行街又方便,我哋经常都会帮衬呢间18楼鸡煲火锅专门店,因为食材新鲜味道又好,价钱合理性价比好高。餐厅环境非常阔落,装修得整齐光猛,好整洁。首先点咗个鸡煲小辣,上枱鸡煲味道好香真系好入味,鸡肉仲系好嫩滑,有少少香料芫茜辣椒味道,食完个鸡煲都舐舐脷,加啲汤再去打边炉。火锅配料真系有好多选择,肉类方面有雪花肥牛,特级肥牛,梅头猪肉,豚腩片,滑牛肉,五香牛腩。特级肥牛牛肉味好香浓,加上有少少油花,令到牛肉味更突出。海鲜方面有脆鲩片,鲜脆鲩骨腩,白鳝片,海中虾花胶,水鱿。脆骨腩好新鲜,腩位又爽又滑,鱼味鲜甜。海中虾size好大只,虾肉爽滑弹牙,味道鲜甜一食就知食材好新鲜。另外配料有牛柏叶,鸭血,鹅肠,鸡件,鸡柳,猪皮,猪肚,猪润,猪大肠。鹅肠好新鲜有少少脂肪食落去特别香口,猪润同猪肚系我嘅至爱。仲有好多丸类墨鱼滑,蟹柳,午餐肉,蔬菜都有几十种。饮品种类繁多可以自行到饮品柜任饮任取,最后仲可以叹埋个雪糕先走,真系大满足。
餐厅环境非常阔落,装修得整齐光猛,好整洁。
特级肥牛牛肉味好香浓,加上有少少油花,令到牛肉味更突出。
仲有好多丸类墨鱼滑,蟹柳,午餐肉,蔬菜都有几十种。
  • 雪花肥牛