2021-05-02
之前路过见到呢间餐厅好chill,又有live band又有吧枱可以坐低饮两杯,一直惊价钱好贵唔敢帮衬。最近有朋友食过,话价钱好亲民,再上open rice睇见咁多好评,就book位试吓!入到餐厅,侍应好热情同友善咁带位,又介绍餐酒。不过我呢啲港女突然想饮rosé,但wine list无,就胆粗粗问啦,点知佢又真系帮我check,又真系有!我同朋友叫咗两个set dinner,我拣南瓜海鲜汤,黑毛猪火腿配蜜瓜,朋友就拣咗干邑龙虾汤,法国鹅肝配焦糖苹果加杂莓黑醋。main course本身想拣M6威灵顿牛柳,可惜果日无,我同朋友都拣咗美国肉眼扒,3成熟前菜摆盘真系一百分,配埋酒吧枱影相真系劲有情调,可惜因为疫情关系冇咗live band,如果有埋live music气氛一定一流!Ham嘅咸味配甜甜地嘅蜜瓜,份量少少,啱啱好。鹅肝配上苹果,又美味又有口感,前菜唔错!龙虾汤够浓味又唔腥,仲有旧龙虾肉,至于我嘅南瓜海鲜汤,南瓜汤有粒虾仁同砚,好味又几有心思!肉眼扒真系做到3成熟,通常啲餐厅上枱都会变5成,所以都有d水准!肉眼扒够厚又够肉味,非常够饱!争啲唔记得仲有甜品,侍应上菜𠮶阵仲特别介绍,
争啲唔记得仲有甜品,侍应上菜𠮶阵仲特别介绍,原来系自家制开心果雪糕。虽然睇落好似细细件,但开心果味好重,而且仲有开心果肉,非常有咬口。难怪要特别介绍,真系好好味!