2020-10-20
系旺角人来人往既都市,静静饮cocktail,品尝下美味,到底系几爽。叫了杯snowball 同mogito 边叹美食,边享受餐厅舒适既气氛。系几咁叹出面世界有几嘈都冇阻我享受。叫了焗蒜蓉包,即叫即焗,所以相当香脆,加上蒜蓉充足,为美食打开序幕。松露薯仔沙律上面既鲜虾十分弹牙爽口,薯仔沙律都好新鲜,加上黑松露既香味,将薯仔沙律的美味提升。玫瑰盐烧法国鹌鹑肉质十分鲜滑。一样系即叫即焗。盐烧,小小盐已经把肉味带出黎。外表还是脆皮,里面热辣辣,相当好味。慢煮三文鱼火腿卷三文鱼卷,好香口的一道菜。肉质几好,对上一道食过了肉,今次系鱼肉。煮得香口。又吾会好干,煮的时间岩岩好。香煎牛柳伴牛肝菌今道菜轮到牛肉。牛柳最重要牛味够浓,而且肉质一定要滑,先算得上好味道。切开牛柳,里面滑,而且沾上黑椒汁后,把味道提起来。即使只系其中一道菜,但一样有齐配菜薯蓉等,睇得出绝不马虎既态度。鲜蚝汁意粉配温泉蛋蚝汁,好鲜味既意粉汁。充满海鲜既调味,加上温泉蛋,每一口都做到相当creamy,每一口都好绵滑。蓝啤梨芭菲,西餐一定要试佢个甜品。今次就试左佢既奶冻同蓝啤梨芭菲。奶冻绵滑不油腻。
静静饮cocktail,品尝下美味,到底系几爽。
叫了杯snowball 同mogito
边叹美食,边享受餐厅舒适既气氛。
系几咁叹出面世界有几嘈都冇阻我享受。
叫了焗蒜蓉包,即叫即焗,所以相当香脆,
加上蒜蓉充足,为美食打开序幕。
松露薯仔沙律
上面既鲜虾十分弹牙爽口,
薯仔沙律都好新鲜,加上黑松露既香味,
将薯仔沙律的美味提升。
玫瑰盐烧法国鹌鹑
肉质十分鲜滑。一样系即叫即焗。
盐烧,小小盐已经把肉味带出黎。
外表还是脆皮,里面热辣辣,相当好味。
慢煮三文鱼火腿卷
三文鱼卷,好香口的一道菜。
香煎牛柳伴牛肝菌
今道菜轮到牛肉。
鲜蚝汁意粉配温泉蛋
蚝汁,好鲜味既意粉汁。
蓝啤梨芭菲,西餐一定要试佢个甜品。
今次就试左佢既奶冻同蓝啤梨芭菲。
奶冻绵滑不油腻。