2024-07-04
元朗新开咗商场YOHO Plus,作为新界西人梗系要嚟朝圣吓啦,行完商场都中午,所以就揾咗呢间喺中环都好出名嘅Tommy Yummy食晏啦因为佢啱啱开门,所以都几易揾位个装修好舒服,我哋咁啱可以坐到喺窗边位置,可以望住蓝天食饭,正我哋叫咗两个set ,我认为午餐嚟讲佢嘅价钱都算系几抵食,因为啲嘢都几大份前菜方便我哋嗌咗个猪肉生菜包,猪肉份量好多,好新鲜,食落去啲猪肉嘅汁爆晒出嚟,不过呢个猪肉会有少少辣嘅,唔食辣嘅朋友就要谂谂,但系都不妨一试!我地嗌咗个青咖喱鸡,本身系配饭嘅,不过我哋转咗做薄饼,个薄饼超级脆!脆到我食到成枱都系都几唔好意思🥲🥲青咖喱汁好香呀,配埋薄饼食就perfect另外嗌咗个冬阴功自选汤面,我欣赏佢俾咗好多选择我哋会拣,我哋拣咗虾仁鱼片头同埋猪颈肉小食方面呢我哋就加咗钱嗌虾饼同埋串烧只要钟意佢个虾饼啊,因为有啲青辣椒喺度吊味,但系都系偏辣嘅,不过真系超香口嘢饮方便,我哋方便嗌咗菠萝同杨枝甘露!好香椰奶味!好饮!
因为佢啱啱开门,所以都几易揾位
青咖喱汁好香呀,配埋薄饼食就perfect
小食方面呢我哋就加咗钱嗌虾饼同埋串烧
嘢饮方便,我哋方便嗌咗菠萝同杨枝甘露!好香椰奶味!好饮!