2018-09-06 78 浏览
繁忙嘅八月終於過咗喇,係時候揾啲好嘢慰勞下自己。公司附近本來有好幾間好味食肆,最近都不敵昂貴租金關門了,其中一間便是我喜愛嘅越南餐廳。好耐無食越南嘢喇,經過登龍街見有呢間喎,就去試試佢!餐廳係樓上鋪,裝修清新雅緻,環境舒服,有家嘅感覺。先睇睇餐牌,種類繁多,但我一個都唔試得幾多,就叫我最愛嘅湯河啦,咁就叫JK Kitchen 湯河貪佢乜都有,其實我估似係平時嘅火車頭咁,我改了檬粉,好大碗上面鋪滿餸,湯嘅顏色比較深,好濃郁有牛骨湯嘅味道,餸有生牛肉,牛腩,扎肉同雞絲,生牛肉上枱時仲係粉紅色,用熱湯燙一燙就啱啱好,入口好嫩滑,好有牛肉味,唔係平價火鍋牛肉貨色,牛腩薄切,肉質仲好軟唔會嚡口,味道香濃,扎肉質地唔會削,幾好味,雞絲肉質細嫩,有鮮味,還有侍應細心送上青檸同金不換,加埋落去令整碗湯檬生色不少,味道提升我仲加咗兩串牛肉串燒,加咗三色椒同黑椒,清新又好味!好掛住响越南飲過嘅滴漏咖啡,咁就梗係叫杯嚟止止癮啦,咖啡入口都幾濃厚,唔會因凍飲加冰而溝淡,加埋煉奶香甜,真係好醒神是日老闆娘都嚟咗巡視業務,見佢會問下客人意見,可見係有心做好盤生意嘅,希望樓上鋪都生意蒸蒸日上,等我隨時都可以食到ph
好耐無食越南嘢喇,經過登龍街見有呢間喎,就去試試佢!

餐廳係樓上鋪,裝修清新雅緻,環境舒服,有家嘅感覺。

我仲加咗兩串牛肉串燒,加咗三色椒同黑椒,清新又好味!

是日老闆娘都嚟咗巡視業務,見佢會問下客人意見,可見係有心做好盤生意嘅,希望樓上鋪都生意蒸蒸日上,等我隨時都可以食到pho