2020-10-28
对上一次黎孖啡原来已经系成年前嘅事,戈次同朋友都系两个人黎,最印象深刻嘅系戈时系full house,同埋有啲系一大班人黎,倾计系倾得冇咁自在。今次同一位朋友黎到,吾系full house不特子,仲要都几多位🙈疫情影响下好多餐厅经营都变得艰难。呢度嘅饮品种类系真系好多,除咗常见嘅咖啡种类之外,仲有奶昔、朱古力、花茶、红绿茶等等,其中最多款式嘅系塔罗特饮,即系水果沟梳打咁。Dinner set黎讲价钱都吾算好进取嘅,$90~$150不等,款式都系啲大家会中意嘅款式。龙虾汁海鲜天使面好似几吸引咁,对于本身钟意海鲜嘅我来讲当然唔可以放过🤤海鲜有青口、鱿鱼圈、虾肉,材料黎讲都几丰富~龙虾汁味道浓郁,系吾算好稠身🙊青口都几新鲜,鱿鱼圈同埋虾肉都大大粒,爽口弹牙。同埋想讲佢啲天使面真系好似米粉😂好耐冇食白酒汁蚬肉意粉,可能多人食过,但平时其实少见西餐厅有呢道菜色,因为白酒同蚬肉好似都唔易整得好好食。试吓白酒汁先,认真我觉得冇乜酒味🤭反而食到好重嘅香蒜味,蚬肉嘅数量都几多,新鲜同埋冇海水味,意粉有嚼劲。话晒咁耐冇去楼上cafe,就梗系要食返啱啱毕业无耐,成日去楼上cafe一定要食嘅菜式 —— 小食拼
话晒咁耐冇去楼上cafe,就梗系要食返啱啱毕业无耐,成日去楼上cafe一定要食嘅菜式 —— 小食拼盘🤪炸物要自己整真系吾难😂不过有得喺出面餐厅食嘅情况之下我哋都系惯咗会叫lol。材料有鸡翼、洋葱圈、鱿鱼圈、咖喱角、薯角,小食拼盘嘅味道竟然比主菜出色😳每样都炸得好香口,但又唔会话感觉好油腻。
朋友叫咗杯荔枝梳打,味道好鬼似出面某只牌子嘅荔枝玉露🙊呢句冇话系赞定弹,反正饮落都有足够嘅荔枝味就好,底下有一粒粒椰果,我自己都几钟意食。
自己就叫咗杯热情果红茶,喺楼上cafe都系叫茶类会稳阵啲,朱古力或者奶昔𠮶啲好易会做到太甜。热情果味香气四溢,好清新啊👍🏼红茶茶底浓厚而吾会苦涩。