2024-02-20
呢间位于旺角嘅Lucky Ristorante ,之前同事介绍过餐厅充满欧式风格好靓。今日终于有机会帮衬,晚餐时段有set dinner供应,适合放工后想轻松一下的我☺️职员十分细心地讲解餐牌上的菜式,我很快便点了一人晚餐🥣😍🔹柚子虾沙律 ( 1人set dinner )我很喜爱主菜前有个沙律中和下,呢度嘅柚子醋大虾沙律,酸酸地都几开胃㗎! 大虾嘅份量好多,肉质亦爽口弹牙!🔹纽西兰西冷(8安士)薯条及烧汁超大块牛扒!啲肉好淋好易咬,食落又冇松肉粉味,牛肉味都几重,又唔会话好肥,唔错!我拣了薯条🍟,但亦可以拣饭、意粉。完成✅头盘和主菜后,便尝尝⚪️意大利香草什菜汤⚪️🔻呢款杂菜汤酸味拿捏得好好,唔会有酸过龙又或者淡如水嘅感觉,十分推荐大家试下!最后,还有是日甜品🍮。一黎到餐厅就觉得这里坐得很舒服,因为枱与枱之间都分得好开,餐厅及厕所都好干净呢!唔错!唔错❤️
职员十分细心地讲解餐牌上的菜式,我很快便点了一人晚餐🥣😍 🔹柚子虾沙律 ( 1人set dinner )
大虾嘅份量好多,肉质亦爽口弹牙! 🔹纽西兰西冷(8安士)薯条及烧汁
超大块牛扒!
我拣了薯条🍟,但亦可以拣饭、意粉。 完成✅头盘和主菜后,便尝尝⚪️意大利香草什菜汤⚪️
🔻呢款杂菜汤酸味拿捏得好好,唔会有酸过龙又或者淡如水嘅感觉,十分推荐大家试下! 最后,还有是日 甜品🍮。