2024-11-22
今次去湾仔一间西餐厅食午餐~ 一入门,就被𠮶个优雅嘅环境吸引住,装修好有格调,灯光又柔和,令人觉得好舒服!我哋先嚟个汤,选咗佢哋嘅招牌汤。汤出来时,香气四溢,浓郁得来又唔会太咸 配埋餐包啱啱好,味道真系唔错!每一口都好滑,真系为我接下来嘅美味餐点打好基础。接住就系重头戏——牛扒。我选咗中熟(Medium)嘅牛扒~ 牛扒上嚟时,外皮金黄,内里刚好带红,切开时肉汁流出,真系好诱人!每一口都咬落去好嫩,配埋佢嘅黑椒酱,味道更加提升,实在系一个完美嘅选择。之后,我哋叫左鱼,佢哋用咗新鲜嘅鱼,煮法好简单,保持咗鱼嘅鲜味。鱼肉滑溜,搭配埋少少柠檬汁,酸酸甜甜,令我食得津津有味,真系唔错。另外,我哋仲叫咗一份午餐生蚝。生蚝肉质鲜美,入口即溶,搭配一啲柠檬汁,简直系海洋嘅味道,让我感受到大海嘅气息,令人回味无穷。食完主菜,当然要嚟一啲甜品。最后,我选咗Banoffee Pie。呢个甜品真系好吸引,底部有香脆嘅消化饼,上面层层叠叠有香蕉、焦糖同奶油,口感层次分明,每一口都好满足,甜而不腻,实在好味!另一个甜品系朱古力蛋糕,好香浓既朱古力味,真系为呢个美好嘅午餐画上完美嘅句号。呢次湾仔嘅西餐厅用餐体验非常
呢次湾仔嘅西餐厅用餐体验非常好,服务又好,食物质素高~