2009-10-23 7 浏览
寻晚一班朋友为我同BB庆祝生日, 朋友为我哋拣咗呢间, 我哋坐嘅地方自成一隅, 酒楼楼底好高, 坐得好舒服, 朋友重话间房好似一部lift 咁. 哈哈. 四喜拼盆 - 鸭胸, 青瓜, 多春鱼, 炸豆腐. 唔错 鸡煲翅 - 一疏疏嘅翅加浓鸡汤, 正! 珊瑚贵花蚌 - 珊瑚贵花蚌都好鲜味, 不过辣咗d. 豉油皇煎中虾 - 开边虾又剪埋虾脚, 唔洗用手掰, 方便d 赖人同有洁癖嘅人, 豉油味香浓. 鲍鱼汁扣原只花胶扒 - 原只花胶上, 服务员重帮我哋切开个花胶扒, 用鲍鱼汁煮简直绝配. 大海斑 - 海斑起骨清蒸, 有心思嘅蒸鱼, 鱼底重用云耳垫底, 云耳吸晒d鱼味, 啱晒我呢d 唔识吐鱼骨嘅人. 脆皮鸡 - 鸡皮脆, 鸡肉滑, 好味! 珍菌田园青蔬 - d 珍菌好爽口, 用上汤煮简单嘅一味菜. 虾籽干烧伊面 - 食唔到有虾籽, 伊面硬, 味淡, 唔好食. 莲蓉桃饱 - 咁细个寿饱都加蛋黄, 莲蓉唔太甜, ok. 蛋白杏仁茶 - 杏仁唔系个个都食, 寻晚半数朋友都唔钟意食, 反而我同另外一个朋友都觉得呢个蛋白杏仁茶唔错, 香滑唔太甜, 好味!P.S. 呢个系$1988 全包宴, 送埋一枝红酒,

四喜拼盆 - 鸭胸, 青瓜, 多春鱼, 炸豆腐. 唔错
鸡煲翅 - 一疏疏嘅翅加浓鸡汤, 正!
珊瑚贵花蚌 - 珊瑚贵花蚌都好鲜味, 不过辣咗d.

脆皮鸡 - 鸡皮脆, 鸡肉滑, 好味!
珍菌田园青蔬 - d 珍菌好爽口, 用上汤煮简单嘅一味菜.
莲蓉桃饱 - 咁细个寿饱都加蛋黄, 莲蓉唔太甜, ok.

P.S. 呢个系$1988 全包宴, 送埋一枝红酒, 八罐汽水.

大海斑
脆皮鸡