2023-11-19 23 浏览
琴日又去咗九龙城食饭,今次拣一间日本野食,因为好多野都想食,所以尽量每个项目都叫少少,叫咗一个杂锦鱼生沙律,时令嘅𩽾𩾌鱼肝,味噌野菜豚肉锅,三串串烧,牛舌芯,秋葵同免治鸡肉棒杂锦鱼生沙律$98份量都几多,鱼生同菜全部食落都好新鲜,唔会有雪味同怪味,好食!鱼生有帮吞拿鱼、三文鱼腩、油甘鱼同三文鱼籽,好丰富😋𩽾𩾌鱼肝$158好好食,食落好嫩滑,而且做到入口融化嘅口感,好食味噌野菜豚肉锅$248依样好好食~豚肉系另上嘅,建议个锅一滚咗即刻加晒落去煮,之后猪肉片熟咗就闩火~如果煮太耐味㬝嘅香气会无咗。菜同肉都好鲜甜,锅底仲有啲粉丝系入面,食完都几饱😆牛舌芯$68 秋葵$32 免治鸡肉棒$42三款嘅水准一样禁好,牛舌芯简单用胡椒同盐调味再烧,食落外面爽弹入面系软嫩,秋葵烧得都唔错,外面啱啱好干身,里面湿润,几好食。免治鸡肉棒食落肉质细致,口感有啲弹牙,调味唔会太咸,配埋蛋黄食落更好味,觉得好啱配饭😂

杂锦鱼生沙律$98

𩽾𩾌鱼肝$158
好好食,食落好嫩滑,而且做到入口融化嘅口感,好食

味噌野菜豚肉锅$248

牛舌芯$68 秋葵$32 免治鸡肉棒$42