2024-11-05 629 浏览
放假同朋友行完K11就已经到咗晚饭时间,于是就同朋友喺K11揾餐厅食晚饭。我哋去咗6楼既Ukiyo,环境舒适又可以居高临下食晚餐。和风烟熏辣茄汁配澳洲和牛面颊手工意大利宽带面宽带面系自家制,份量都唔少,质感好有咬口,亦好挂汁。茄汁酸酸辣辣,又浓郁,非常开胃。茄汁唔会太辣,即使唔食辣嘅朋友亦都可以试下!牛面颊肉质软腍,好有牛肉味!慢煮澳洲和牛板腱紫菜窝夫汉堡配山葵蛋黄酱使用左窝夫代替面包做成汉堡包,非常特别。窝夫本身略带少许甜味,再夹埋芝士同牛板腱一齐食,味道甜咸甜咸,好好食。汉堡仲配有沙律,令感觉变得清新健康。香橙伯爵茶开心果麻糬窝夫麻糬超级烟韧,切开仲非常拉丝添!窝夫份量非常多,好饱肚!窝夫甜甜地,再沾上有橙味既伯爵茶酱,令味道更有层次!开心果雪糕好好食,有超浓郁开心果味!如果你开心果控,十分推荐去试吓!

• 和风烟熏辣茄汁配慢煮澳洲和牛面颊手工意大利宽带面