十八夢

Meta Stages
2023-01-23 71 浏览
今日去到呢间主打唔同主题表演嘅餐厅 位于铜锣湾嘅Meta Stages 十八梦Dinner鹅肝多士伴红酒梨 - 鹅肝煎香咗两边好甘香 配埋多士食就冇咁油腻 红酒梨汁酸酸甜甜更加去戒腻香煎北海道帆立贝配米形粉龙虾汁 - 北海道帆立贝两边煎香 大大只唔会过熟 保持到鲜嫩鲜甜 龙虾汁米形粉煮完仲好有咬口 烟烟靭靭 而且个汁好浓郁另外叫咗杯餐酒 La Catrina Moscato 系偏甜嘅香槟酒 好易入口 几适合女仔饮除咗食物 呢度另一个卖点系食环境 每日都有唔同主题嘅表演 当日驻场歌手有@ripetie 除咗唱英文歌之外亦会唱广东流行歌 歌手把声好入咪好舒服 仲听到我最钟意嘅MC张天赋既歌添 加上呢度音响几好 另外呢到2月14日晚上会开始公演5D沉浸式歌舞剧表演 系由詹瑞文监制同主演既舞台剧 每位1680 + 10%已经包埋入场费 可以一边食嘢一边欣赏舞台剧 应该会有另一种享受