2024-09-27 2617 浏览
湾仔船街呢间意大利餐之前已经想订但都未订到晚餐分2 round, 我地第2 round 7:45 pm如果食第1 round 时间就可能赶d 今次有朋友仔生日饭预早左一个月,4人或以上有Min charge $650 1位24 小时内取消$250 1 位 ,而我地最后7个改6个就无特别要求我地要收返果位既min chargeHAMACHI CARPACCIO 油甘鱼刺身伴雅枝竹,青瓜,柠檬sauce 作为开胃菜雅枝竹打成cream 状加上青瓜,柠檬汁好清新CARBONARA EGG 一堆鸡蛋上台已经够哂可爱叫得做卡邦尼鸡蛋一入口真系好似食紧一大啖卡邦尼酱入面除左蛋黄cream 仲有罗马芝士同埋猪面颊肉BRUSCHETTINE 脆多士上面一层厚既Burrata cheese加上黎自沙丁鱼既咸香同香芹既香气 FRITTATINE 炸蛋饼,入面有一条条吸管意粉伴意大利火腿,意式肉酱FRITTURA 炸鱿鱼PARMA WITH LOVE Parma ham, burrata cheese, sun-dried cherry tomatoes, basil个外观劲靓,劲缤粉个包好好食,加上帕马火
湾仔船街呢间意大利餐之前已经想订但都未订到
如果食第1 round 时间就可能赶d

HAMACHI CARPACCIO
油甘鱼刺身伴雅枝竹,青瓜,柠檬sauce 作为开胃菜
雅枝竹打成cream 状加上青瓜,柠檬汁好清新

CARBONARA EGG
一堆鸡蛋上台已经够哂可爱
叫得做卡邦尼鸡蛋一入口真系好似食紧一大啖卡邦尼酱
入面除左蛋黄cream 仲有罗马芝士同埋猪面颊肉

BRUSCHETTINE
脆多士上面一层厚既Burrata cheese
加上黎自沙丁鱼既咸香同香芹既香气

FRITTATINE
炸蛋饼,入面有一条条吸管意粉伴意大利火腿,意式肉酱

FRITTURA
炸鱿鱼

PARMA WITH LOVE
个外观劲靓,劲缤粉
个包好好食,加上帕马火腿,油渍干番茄,布拉塔起司

TUESDAY-WEDNESDAY TORTELLI
星期二,三限定 义大利饺子
饺子入面系猪肉配个汁偏咸

SPAGHETTI
海胆意粉,汁好浓厚,好creamy
Suggest 几个人share ,唔系可能会有d 腻
sea urchin, garlic, oil, chilli pepper

YELLOW CHICKEN (Dinner Only)
好有鸡既油香,鸡肉就算鸡胸都好嫩滑 必食

BEEF CHEEK
牛面颊肉伴菠菜,芝士,红酒汁

TIRAMISÙ
Mousse 比较企身,行实在路线,味道偏奶蛋香

PANNACOTTA
同平时食既PannaCotta 有d 唔同,用乳酪代替奶酪做底好新鲜既感觉
仲有一粒粒烩西洋梨加强口感
poached pears, yoghurt, limoncello lime zest

MILLEFOGLIE AL CIOCCOLATO
法式千层酥

食物都好有质素,环境好有气氛
一班人食下饭,倾下计好舒服