2020-12-15 1499 浏览
位于船街尽头嘅2层特色餐厅, 外面有少少户外位, 挂满唔同颜色嘅灯好似去咗外国啲小镇, 而家冇得去旅行就当自己去咗旅行🤣, 餐厅入面主要系蓝💙白🤍色调~好钟意佢句Quote, 所以摆咗第1张相🤣 "Why fall in love when you can fall down the stairs", 个楼梯真系有啲高同窄所以真系要小心, 不过我见到呢句野真心笑咗觉得好interesting😌🤣✨纸包鱼 Daily Fish Market Papillote 💰178💫评分: 8.4/10📝法国🇫🇷地道菜, 鱼上面铺满咗各种香料同面包糠, 香脆嘅皮&嫩滑嘅肉, 鱼已经好窝心去晒骨, 啱晒啲好怕骨嘅人食即系我✨Foie Gras 💰138💫评分: 7.7/10📝Pan fried on salty lemon, green apple & kiwi sauce, portion有啲太细不过酸酸地几开胃✨Carbonara 💰148 (off menu)💫评分: 8/10📝意粉硬度岩岩好😋, 配埋咸咸地又肥瘦分明既烤猪肉, 仲要系厚切既猪肉唔会好似平时咁系用火腿~𝔽𝕝𝕒𝕘𝕤𝕙𝕚𝕡📍湾

💫评分: 8.4/10
Daily Fish Market Papillote

✨Foie Gras 💰138
💫评分: 7.7/10
Foie Gras

✨Carbonara 💰148 (off menu)
💫评分: 8/10
Carbonara

𝔽𝕝𝕒𝕘𝕤𝕙𝕚𝕡
📍湾仔皇后大道东213号胡忠大厦2楼
(湾仔🚇A3出口行4分钟就到)

💫评分: 8.2/10
💬店员好热情, happy hour啲wine好大杯🤣, 杯都好大个, 知道我生日仲送free shot, 同周围嘅客chitchat, 原来隔离枱系呢度嘅超级熟客, 几乎每个礼拜都会嚟, 因为佢哋觉得呢度气氛一流嘢食就还好啦😋, 大家都好随和好似觉得自己真系去咗外国, 好amazing系个餐厅好自由咁走上走落🤣我第一次去已经有一种好熟悉好free好随心唔会拘谨嘅感觉😌, 之前bookmark左想嚟食lunch, 估唔到夜晚嚟会系a night to remember~

Daily Fish Market Papillote
Carbonara