2023-11-16
泰国野不嬲系Soy Egg 🥚同9 Flag 🏳️心头好😋系大围行行下见到间橙色超sharp 🧡既泰国餐厅 就咁俾佢吸引左😍必试: 阿叔船面⛵🍜是但食评🌟💬✰环境😍超级colorful🌈未食已经好joyful 😍装潢colorful 用色好大胆 用橙色做主调🧡墙身画左好似泰佛既画 色彩缤纷 充满泰风🧘♂️未食野已经觉得好开心 好放松😍坐位安排上都唔会好逼 都舒服😋✰阿叔船面 牛肉 金边粉 ($72) 🍜🐮 牛骨汤好浓郁🐮 好味😍入边有牛腩、牛丸、炸猪皮、通菜、芽菜同花生碎 都几多料 份量都刚好🐮食面最紧要饮啖汤🍲个汤好浓牛骨味 唔觉有咩味精味 非常出色花生碎味都几出🥜但佢唔似系泰国食既船面咁加左好多猪血落去🐖🩸所以睇落会清澈D 食落都无咩内脏味如果唔食内脏既朋友可以一试😋如果想食传统好浓郁 超深色既可能就唔岩lu牛腩片都有牛味既 都几腍滑 可吃🐮牛丸够弹牙 都有牛肉既鲜味 都几好食🐮佢枱面有张纸仔介绍4大调味 - 辣椒粉🌶️鱼露🐟白醋🍶白糖🍬我食到一半都好乖咁跟住落系真系有唔同晒 辣椒粉几香几辣下 建议唔食得辣落小小去🌶️鱼露就提升左D鲜味🐟 白醋有解到D油腻感🍶 白糖令个汤头更解甜🍬我觉得
必试: 阿叔船面⛵🍜
是但食评🌟💬