2017-09-10 1475 浏览
今日黎到呢间小店,佢有两层,楼下系点餐同制作食物,行到侧边上阁楼就可以上楼上一边凉冷气一边食,大热天时最需要😂面食同饭类都有分普通Size或大Size,本人细食,所以叫左普通Size。点完餐黎,问职员系楼上等定自己拎野食(见之前食评都话职员会拎埋上黎),可能个日员工唔多,职员话自己等埋野食先上去。其实楼下有类似Bar枱位,佢有个冷风机,不过夏天都系唔够。拎埋野食就上楼上自己揾位坐,楼上有野餐具纸巾提供。不过餐具都系即弃,虽然方便职员,但真系唔系几环保🙈今次试汤咖哩同招牌老鼠粉。先讲汤咖哩🍜,相对较为淡味,面硬度适中,细细碗但都足料,有大件鸡件。至于老鼠粉,其实有D似鲁肉银针粉,较为重口味,记得要捞混先好食,唔系D酱同肉沈系底食唔到。 本人觉得呢个几好味,好够味,除左肉碎,仲有几肉簿猪肉。女仔唔大食普通Size好够,男仔可能要大份先得,佢D小食价钱都唔贵,抵食!

今次试汤咖哩同招牌老鼠粉。

,好够味,除左肉碎,仲有几肉簿猪肉。

汤咖哩
招牌老鼠粉