2020-05-03 59 浏览
龙门冰室分店越开越多,点都有一间喺左近 ,今日过嚟公司呢边处理啲嘢,顺便就喺度食埋晚餐。虽然系港式茶餐厅,但系环境企企理理好卫生,坐得好舒服,餐厅仲提供埋纸袋俾我哋装口罩,而每张枱都会放一支酒精搓手液,对食客安全方面十分贴心。《玉子烧常餐》$48 (咸牛肉芝士玉子配鲜茄牛肉通粉)玉子煎得好滑,而且入边嘅咸牛肉分量超多,夹杂埋轻微拉到芝既芝士真系一流,而且花生酱多士入面嘅花生酱都好足,非常满足呀!鲜茄通粉亦做得出色,番茄汤浓郁,份量多,好抵食!《咖喱牛腩饭》$52咖喱牛腩够林够入味,咖喱偏甜,唔辣,符合大部份人嘅口味,捞饭食真系好正😍《铁板升级杂扒》$105 配黑椒汁、薯菜、餐汤超大碟!而且每块扒都好大块,肉质好松软,牛扒煎得刚刚好,唔会韧,薯条亦都唔会淋batbat,仲有烟三文鱼同埋炸带子添,自己一个人食真系冇办法食得晒🤣《奶茶红豆冰》$9茶味浓郁,红豆份量好多,接近半杯,整体来讲又唔会太甜,价钱仲要唔贵添,高质! 龙门冰室真系一间质素好好又有良心嘅黄店,嘢食味道好而且份量真系超大,值得咁多人支持。

《玉子烧常餐》$48 (咸牛肉芝士玉子配鲜茄牛肉通粉)

《咖喱牛腩饭》$52

《铁板升级杂扒》$105 配黑椒汁、薯菜、餐汤