2020-09-23
前排好多餐厅都做紧抗疫价推广,而茶木都唔例外,经过见到餐厅门口有个牌介绍鸡扒帆立贝拌面做紧买一送一优惠,而且仲有两杯饮品送,觉得好抵食,于是就同朋友入咗去。茶木嘅食物不嬲都唔差,台湾风味十足,而今次做推广嘅拌面仲有齐我最钟意食嘅盐酥鸡扒同埋帆立贝。我一上枱见到咁大块鸡扒就觉得好满足,绝对唔会因为做紧买一送一优惠而将货就价,鸡扒炸得干干脆脆,调味得啱啱好,阵阵盐酥香味传到鼻内,旁边仲有两大粒帆立贝同埋少少榨菜,加入拌面里面又有另一番风味。而拌面份量一啲都唔小,而且本身已经调好味,唔会出现捞唔匀酱汁嘅情况出现,我觉得个份量系正常,唔会太多或者太少。附送嘅嘢饮系热黑糖冬瓜茶,正正合我口味,甜味适中,亦带有黑糖嘅浓郁味道。整体来讲,呢个餐真系好抵食而且又好味,希望茶木会做多啲类似嘅推广,吸引多啲人去食啦。