2022-09-06 315 浏览
《越男仔 - 沙田》上星期六同妈咪去左沙田区买家具,顺便周围去行下食埋Lunch,但系新城市真系太多人连停车场都无位泊车,无奈地唯有周围兜仲无限地兜错路唔知去左边度🥹最后去到沙田交通安全城果边停低左😂本人超唔好意思的,因为我乱兜路既关系妈咪由12点饿到2点,所以我地放弃入新城市求其喺沙田围食少少野先,原来呢边都唔少小店嫁wo,最后漫无目地下简左食越南野-越男仔当日去到人流都几多,同埋见佢好似好多外卖要做咁,等左一阵先安排入座,一坐低左即该睇下有咩食先😂当日一共叫左一个主食、两个小食同埋两杯饮品💁🏻‍♀️越式生牛骨汤河粉 $63👍🏻老板都几佛心下,碗粉超巨大劲多粉,我同妈咪Share两份食刚刚好,牛骨汤都算几浓,上面既生牛肉好嫩无筋,推荐👍🏻💁🏻‍♀️海胆檬纸卷 $65 (跟餐优惠)呢个系妈咪叫的😙平时好少机会见到用海胆做既米卷,用左Rice Paper 包住檬粉同埋爽口既蔬菜🥬上面就放淋左酱既海胆,食落其实几清新,再点埋旁边既蜂蜜食,都几开胃嫁😊💁🏻‍♀️三色脆鸡翼 $67👍🏻鸡翼有三只口味,我最最最钟意就系传统牛油鸡翼,一咬满口牛油香,入面都好有肉汁,超Juicy😋另外两只味分别系蒜椒脆鸡
《越男仔 - 沙田》

💁🏻‍♀️越式生牛骨汤河粉 $63👍🏻
越式生牛骨汤河粉

💁🏻‍♀️海胆檬纸卷 $65 (跟餐优惠)

💁🏻‍♀️三色脆鸡翼 $67👍🏻
三色脆鸡翼

鸡翼有三只口味,我最最最钟意就系传统牛油鸡翼,一咬满口牛油香,入面都好有肉汁,超Juicy😋另外两只味分别系蒜椒脆鸡翼(水牛城酱)同堆金蒜脆鸡翼(避风塘),个人两者较喜欢蒜椒味😋因为够浓味,$67可以试晒3款鸡翼其实都几抵食,每人每款都有一件wo

💁🏻‍♀️柚子咸柠蜜梳打 $15 (跟餐优惠)

妈咪点左呢个柚子咸柠蜜梳打又系大大杯的,梳打水用左玻璃樽装果只牌子,饮落好够气同埋都几抵饮,最少我见佢饮极都仲有丫😉

💁🏻‍♀️椰汁白雪沙冰 $35 👍🏻

椰汁类既野一向都系我口味,打成沙冰感觉可以饮好耐同埋好解渴🥰啱晒大热天时饮用,不过我地只叫左一个下午茶餐,所以呢一杯饮品无得跟餐,不过呢$35 俾得值既

总结,虽然餐厅位置唔系喺正沙田市中心,但系远离左人群同埋价钱都真系十分亲民,而且仲大大份的😎过开黎呢一边真系可以试下的,多得今次喺沙田区兜错路,咁先发掘到呢间唔错既小店😋可以再Encore的
2022-09-03
越式生牛骨汤河粉