2022-08-09
面匠风龙🇯🇵良心日式拉面小馆只有bar枱🪑有无人都好钟意望住师傅煮面即场炙烧叉烧🐖只卖豚骨同虾味噌两款汤🦐简而精 今次就净系试咗虾汤底因为比较少见🫶🏻好有日本嘅感觉 有冰茶🫖同冰水提供🧊﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/虾味噌拉面套餐🦐 $120/ (4.4/5)虾味噌汤底啱晒重口味人士🥰虾膏虾头煲到好浓郁 好重鲜味嘅海底🌊浓稠得嚟唔会太杰身🍜面质幼身但好挂汤🍲叉烧炙烧过特别香口 亦用酱汁腌制过🤍肥瘦均匀算厚身 唔柴又唔会太肥腻 食完原味再浸落汤会再湿润啲💦半熟玉子🍳流心程度perfect池🫶🏻唯一挑剔就系唔系橙红蛋黄 蛋味差少少🤏但配料好丰富有粟米🌽同樱花虾🌸好有口感🫶🏻🚨记住食得嚟嘅一定要加佢自助免费🆓嘅辣芽菜🌱清新又爽脆小食/饺子🥟/ (3.7/5)饺子皮薄馅juicy正常发挥🥹醋带酸甜 点饺子🥟啱晒 可以解腻更加开胃🥰/芥辣虾沙律🥗/ (3.9/5)wasabi味浓少少攻鼻但唔呛喉 生虾份量足料 大粒又弹牙🦐好特别嘅小食😚但系再食多几粒会偏咸🥹
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
/虾味噌拉面套餐🦐 $120/ (4.4/5)
🚨记住食得嚟嘅一定要加佢自助免费🆓嘅辣芽菜🌱清新又爽脆
小食
/饺子🥟/ (3.7/5)
/芥辣虾沙律🥗/ (3.9/5)