2020-07-17
荃湾都有几间良心拉面店可以选择,但当时就喺豚道乐附近,同埋听讲口碑几好,所以就拣咗佢嚟帮衬😗一入到去已经相当有惊喜!店舖嘅装修同布置都好有日本feel同有特色,店员嘅服务态度都相当之好☺️🐖特上原味豚骨拉面$85所有拉面都可以加$13升级转特上🤩特上之选嘅配料有猪肩肉,猪腩肉,紫菜2块同溏心蛋半只🥚强烈推荐大家转特上!今次就拣咗直面,但挂汤效果唔太好,建议大家拣曲面🤫硬度方面有普通、硬同特硬,而我就拣咗普通🍜因为我地中意食浓味拉面嘅关系,就觉得个汤底唔够浓郁,虽然都几杰身,但个味道唔太浓味,不过胜在食完之后唔会劲口渴🤣而配料方面,无论系猪肩肉定猪腩肉都好厚身好大块🤩肉质嫩滑,唔会柴,肉味都好浓郁,每一啖都充满油脂香同肉味!溏心蛋就正正常常(如果下午时段show印花咭会送溏心蛋🤫)🧄特上黑蒜油拉面 $93黑蒜油有种特别烤焗过嘅香味,但都系无想像中咁浓味😭如果再浓郁啲就真系perfect池( ・᷄ὢ・᷅ )而面方面就拣左硬身曲面,建议大家都拣曲面!因为挂汤能力真系一流🤤🤤下次想试下芥末拉面( ´▽`)💛学生喺下午时段惠顾有8折!💛💛show印花卡送糖心蛋!💛😋味道:8/10🤩卖相: 8.5/10
🐖特上原味豚骨拉面$85
🧄特上黑蒜油拉面 $93
下次想试下芥末拉面( ´▽`)
💛学生喺下午时段惠顾有8折!💛
💛show印花卡送糖心蛋!💛