2020-03-10
认识 outdark 系因为同事话果到有口罩派俾顾客,虽然我去当日已经无晒货,但仍然好欣赏佢地,希望帮到更多有需要的人。晚市 full house, 疫情横行下,仲能够见到咁既场面,好难得。亦证明呢间食店应该好掂。热闹的气氛下,听住 K-pop 望住满天星星,等食亦可以好浪漫。辣炒猪肉 $268今晚想食辣辣地,惹味的,叫左个辣炒猪肉。细食的我们 ,一个 dish 已经足够。韩烧炉上,大格小格有齐主菜、小食同饭,好有韩国风味。辣炒猪肉,用上韩式甜辣酱调味,加入好多洋葱、青葱同芝麻一齐炒,份外惹味。大量芽菜垫底,吸收了甜辣酱,好好食,亦相对冇咁油腻。围边小食当中最吸晴最邪恶的,莫过于系粟米芝士酱,影张指定动作先。而另一边有加入了紫菜碎同芝麻油的白饭,火炉加热后真心香。好快清晒,份量略为不足,可以加饭吗?前菜仲有泡菜同菠萝粒,泡菜味道一般,而菠萝粒就几清甜。蜂蜜米酒 $125每次去韩国都必饮的自家酿米酒,原来呢到都有,用大砵上,即时觉得自己去左首尔。韩国马格利酒,入口顺滑,甜甜地又米味十足,酒味不算浓,唔觉唔觉饮好多。简简单单已经好好味,难怪咁多人捧场。
辣炒猪肉 $268
今晚想食辣辣地,惹味的,叫左个辣炒猪肉。
细食的我们 ,一个 dish 已经足够。
韩烧炉上,大格小格有齐主菜、小食同饭,好有韩国风味。
前菜仲有泡菜同菠萝粒,泡菜味道一般,而菠萝粒就几清甜。
蜂蜜米酒 $125
简简单单已经好好味,难怪咁多人捧场。