2020-06-09
香港人有爱,之前呢间点心小店曾经告急,而家平日午市都要排三四张枱,希望大家继续撑落去,佢地都有派饭畀长者同手足,回馈返社会。原本想试咸蛋流沙西多士,但原来menu每2个月转一次,不过咁样隔一排黎又可以试到新野。.和风脆皮海鲜肠:创意菜式,有层脆皮包住鲜虾,出面再包一层蒸肠粉,系fusion版嘅春风得意肠,面头加左加左木鱼丝紫菜丝更香口。老干妈酱炒肠粉:无错,比menu张相吸引到所以又系肠粉,本身麻麻地老干妈阵味,但用黎炒肠粉竟然不比XO酱逊色,个兜系春卷皮做嘅,以为得个样,点知食完肠粉试下又几脆㖞!麻辣烧卖王:鲜虾食落弹牙,烧卖皮厚薄适中,我唔食得辣所以只系浅尝,朋友话够麻。鲜虾菜苗饺:块皮太厚,虾同菜嘅比例接近8:2,啱哂食肉兽黎,但我就觉得多啲菜苗无咁溜,始终太多点心有虾。.炸雪糕:拣左云尼拿味,炸衣好似炸鲜奶嘅外层,同雪糕之间夹左曾薄薄嘅蛋糕,一冷一热,外脆内软,系个有惊喜嘅饭后甜品!
和风脆皮海鲜肠:
和风脆皮海鲜肠