2018-11-12 659 浏览
想系旺角揾个静静地嘅地方同友人畅谈一晚真系有啲难度,因为唔少餐厅晚市都赶住翻枱做多转就会有特定嘅用餐时间。幸运地星期五嘅晚上竟然系Moko揾到间既唔洗等位又可以坐足2个半钟都无俾人赶嘅餐厅,期间侍应仲主动走黎加水,环境同服务已经好感度大增🔝🔝老实说,整体食物质素就一般般啦👌🏻比我第一次食太古分店系退步左😞其中蟹檬嘅汤底比较淡,配料都无之前咁丰富,软壳蟹无肉食就预左,但略嫌卖相碎湿湿,似系就成形嘅蟹仔,猪肉碎都比较多肥猪肉。牛肉串烧都值得叫,控制火喉刚好,唔会烧得过火,配埋有花生粒嘅沙嗲酱,一人一条刚刚好😽🌻柚子大虾沙津份量比我想像多,只虾唔算好新鲜,但柚子、炸蒜捞埋d酸鱼露,味道好夹好开胃🌟可能呢水软壳蟹唔靓,刚才捞檬扣左分,家下呢个米纸卷都系失望,块米纸皮过靭,只蟹唔脆有d油益味👎🏻👎🏻不过旧同事难得一聚,食物并唔系重点,有个地方俾大家围埋吹下水已经好好💋

河内蕃茄蟹肉汤檬

香茅牛肉串烧