2023-08-15 84 浏览
上次系韩国街附近食嘢嘅时候就已经留意到呢间餐厅嘅铺面好抢眼 ,而原来呢间餐厅所主打嘅系坊间比较少见嘅韩国粥品,即时引起咗我哋嘅兴趣,所以已经Pʟᴀɴ好咗日子去会一会佢🤭釜山鲜鲍鱼粥 $118呢到主打釜山粥,今次我哋就叫咗鲜鲍鱼粥,呢款粥用釜山米熬制几个钟而成,用麻油取代食油,香味浓郁,味道方面系鲜甜得嚟又好重麻油味🤣 而粥内亦有原粒米饭,鲍片,紫菜等等,所以保持到一定嘅口感👍🏻 釜山鱼糕乌冬 $78呢个乌冬嘅Pʀᴇsᴇɴᴛᴀᴛɪᴏɴ都好Iɢᴀʙʟᴇ,厨房一早已经将乌冬卷系筷子到,再配埋色彩缤纷嘅鱼糕串,真系几吸睛😉 扁身嘅乌冬食落烟韧滑溜,汤底就咸中带甜,咁多款鱼糕嘅味道都一样嘅,唯独就系口感唔同,整体都几好食😗(煎)济州黑豚肉饺子 $72饺子都系大大只,馅料充足,口感都几丰富,由于系煎饺,所以饺子表面都煎到微脆,食落多咗份脆卜卜嘅口感😙梳打 $27/一罐今次叫咗菠萝味同橙味,两款个水果味都好重,有气嘅程度就比较弱少少喇,但胜在唔算好甜,都Oᴋᴀʏ😉

釜山鲜鲍鱼粥 $118
釜山鲜鲍鱼粥