2023-07-30
筲箕湾东大街出名多好野食😋 因为喺附近做嘢 所以差唔多都试过晒 但系行到尽头 原来仲有一间开咗业13年嘅四川餐厅 标榜重口味 啱晒我哋呀🌶️ 入到去未睇餐牌 就听到周围大叫好辣嘅声音 但系对于我哋无辣不欢嘅人黎讲 就十分期待😍🔅重口味极品鸡煲(半只) $158鸡煲嘅口味有好多款 有辣有唔辣 我哋拣咗最重口味嘅极品小辣鸡煲🐥用电磁炉一路滚住 香味传遍全间店 有腾龙朝花椒指天椒 同埋好多香料 唔会只有死辣 辣之余一点麻 鸡肉入晒味肉多又滑 两个人都够食🔥🔅招牌酸菜鱼 $98因为开业13周年 所以酸菜鱼做紧特价 去到9月30日都系卖$98 超级抵‼️ 唔同平时食开嘅酸菜鱼 佢系用咗脆鲷鱼 有啲似平时打边炉食过嘅脆肉鲩鱼 质感系好弹牙好脆 🐠 个汤够辣又够酸 有好多酸菜同埋香料 辣椒 仲饮到鱼嘅酸甜味 而且佢虽然做紧特价 份量系同平时一样 所以真系必点 👍🏻🔅凉拌莴笋丝 $52呢个我哋拣咗唔辣 口感非常清爽 仲有啲解辣作用 份量都唔错 🥒🔅桃胶冰粉 $28冰粉本来冇味 质感好似啫喱一样 用咗红糖调味 冰冰凉凉 桃胶唔算好多 不过我反而比较在意系𠮶啲珍珠 每一粒都好似爆珠咁入边系有馅 我感觉系龙眼肉
🔅重口味极品鸡煲(半只) $158
🔅招牌酸菜鱼 $98
🔅凉拌莴笋丝 $52
🔅桃胶冰粉 $28
冰粉本来冇味 质感好似啫喱一样 用咗红糖调味 冰冰凉凉 桃胶唔算好多 不过我反而比较在意系𠮶啲珍珠 每一粒都好似爆珠咁入边系有馅 我感觉系龙眼肉 口感好特别 🧊