六小館

SIXA
2024-07-23 2260 浏览
放假入黎东荟城shopping,买到攰当然要补充体力。经过呢间中菜馆觉得装修几雅致,而且见门外有唔少推广套餐优惠套餐,几吸引咁。推广涵盖左午市同晚市,午市和晚市都有提供2人和四人66折套餐,晚市仲有$66.8加购优惠。我地拣左皇牌2人晚市套餐,前菜、汤翅、主菜、主食、甜品、饮品样样齐,相当吸引。前菜系小馆前菜三小品,顾名思义有三小碟前菜,其中我觉得最特别嘅系冷泡冰梅铁棍淮山,好少前菜会用淮山,而淮山配搭酸梅,甜甜酸酸的非常开胃!另外嘅凉拌椒香棒棒豆干都好好食,豆干丝配上萝卜丝和青瓜丝,食落有小小麻辣,非常惹味。汤品有极品煲仔金汤烧鲍翅,原来职员会喺你面前用火即席煲滚。烧鲍翅热辣辣食真系好正,而且里面有大大块嘅鱼翅,真系真材实料!主菜有巴蜀烧纽西兰顶级羊䯃架,羊架配上孜然、芝麻等香料,烧得鲜嫩多汁,唔觉有膻味。另一道主菜系私房鲍鱼虾干小炒王。呢度嘅小炒王非常足料,除咗常见嘅腰果、虾干外,呢度嘅小炒王竟然有齐鲍鱼、带子等海鲜,而且海鲜份量唔少,韭菜花亦索哂海鲜的精华,变得鲜甜无比! 同行朋友对呢度菜赞口不绝!主食有六小馆烩饭,表面看似平平无奇,原来内有干坤!大大粒嘅蚝,入口鲜嫩多汁。烩饭仲

主食有六小馆烩饭,表面看似平平无奇,原来内有干坤!大大粒嘅蚝,入口鲜嫩多汁。烩饭仲用左羊肚菌,提升鲜味。蚝同羊肚菌嘅份量都唔少,非常足料,有惊喜!

甜品有桂花糕,味道清甜,为今晚呢餐高质中菜划上完美句号。

估唔到东涌有如此高质嘅中菜,今餐真系令人喜出望外!

2024-07-18