2022-05-17
今晚想食好d ,拣咗呢间最近广受好评既铁板烧👍🏻👍🏻 店舖不大,但胜在每个座位都系围住师傅坐,睇住佢一道道料理用心制作,实在系很好嘅享受😍😍 今次食既系Otetsu Special Set $2288/ 2位😋🔸季节沙律 ▪️可以拣佢嘅酱汁,我哋分别拣咗柚子醋汁同埋蕃茄汁😀两款酱汁都非常清新开胃,蔬菜非常新鲜👍🏻👍🏻🔸季节鱼:西太平洋鲈鱼▪️煎到中途嘅时候,师傅将鱼皮同鱼肉分开,上菜后先食鱼皮,再食鱼肉☺️ 鱼皮非常酥脆,鱼肉嫩滑,配上香橙汁食用,更添一份清新嘅感觉😋 伴碟仲有紫苏花花絮,望上去更加优雅👍🏻🔸澳洲龙虾配龙虾膏酱▪️西澳嘅龙虾烹饪时冇落任何嘅调味,用佢嘅虾膏调味,香气十足,龙虾肉弹牙,非常鲜甜👍🏻 配鸡冠草沙律,有丰富嘅骨胶原,即刻大啖大啖食😍😍另外师傅细心地放上食用玫瑰花装饰 🌹 靓靓👍🏻肉类我地分别拣左以下两款share 食👍🏻🔸 熊本县A5 黑毛和牛▪️和牛牛味非常浓郁,油脂分布均匀,喺口中有溶化嘅感觉😋😋😋😋配菜系意大利青瓜、日本南瓜、大啡菇,另配有竹炭盐同炸蒜片,可自行调味☺️🔸西班牙伊比利亚厚切猪▪️系我全晚觉得最惊喜嘅👍🏻👍🏻西班牙黑毛猪不需全熟,都可以安全食用,师傅一般
🔸季节沙律
🔸季节鱼:西太平洋鲈鱼
🔸澳洲龙虾配龙虾膏酱
🔸 熊本县A5 黑毛和牛
🔸西班牙伊比利亚厚切猪
▪️系我全晚觉得最惊喜嘅👍🏻👍🏻西班牙黑毛猪不需全熟,都可以安全食用,师傅一般会整七至八成熟,然后即刻用樱桃木做烟熏,所以有一阵烟熏香味☺️ 猪肉入面颜色粉嫩,非常软熟,系我食过数一数二好味嘅猪肉😍到而家我都仲回味紧呀😋😋
🔸吸物:北寄贝 / 本菇 /水菜昆布鲣鱼清汤
▪️非常清甜
🔸炒饭
▪️炒饭都唔简单,除咗摆盘非常精致,喺一个高脚杯入边,重点系佢上面仲要铺满海胆同埋三文鱼子😍😍好豪华啊😋😋😋
🔸雪糕
▪️我哋拣咗芝麻同埋姜味雪糕🍦初头唔知拣唔拣姜味雪糕好,店员问我钟唔钟意食姜汁撞奶,即时解决咗我嘅疑虑😂😂😂嚟到佢真系好似姜汁撞奶嘅味道啊,好好味😋😋
🔸最后奉上餐茶
成餐饭食得非常满足,店员服务很有礼,每道菜都会为我哋介绍👍🏻👍🏻 每一道菜嘅摆碟亦非常用心,真系色香味俱全👍🏻👍🏻非常值得再访嘅一间餐厅☺️⭐️