2021-11-04
泰国菜食唔少,呢间啲嘢食对得住佢个靓一靓嘅餐厅环境!#金边粉菜式设计得好有心思,网纹蛋包住金边粉,材料比例合理,啲粉都好弹牙,唔会油冧冧👍🏻好入口,而且啲鸡啱晒钟意食鸡冇鸡味嘅朋友😂佢个盆摆齐三种配料,泰式辣酱、花生碎、仲有辣椒粉,想落几多就几多。#菠萝炒饭造型特别,最钟意见到原只菠萝兜住啲炒饭,分量又唔会太少,肉松、腰果、仲有提子干…虽然唔系店内推介,但几值得试😋#黄咖喱多士落足海鲜www两只带壳大虾🍤两个肥美青口🤤多士中间掘得好深,唔辣咖喱、海鲜洋葱蛋浆红椒丝勾芡,够味得来又唔重口味,切开有爆浆嘅感觉,多士系脆嘅,点酱汁啱啱好食晒一碟。#泰式奶茶雪糕配油酥饼雪糕同油酥饼都好好食,但感觉好抽离,似系食紧两样独立嘅食物。泰式奶茶雪糕有茶叶粒粒,可以话原汁原味,奶味浓,不过份量太细,得两小球。#顺带一提,食物质素好,要加一服务费,但员工反应慢咗少少😅甜品畀咗羹但收走咗碟。
金边粉
菠萝炒饭