2022-04-22
好耐冇约朋友见面,趁住疫情放缓,周末约咗朋友出嚟食餐饭,拣咗海运嘅呢间人气韩国菜,每次行过都有长长嘅人龙。今日时间尚早,大概等咗几个字就可以入座。点菜后店员为我哋送上泡菜,份量唔多但非常开胃。柑橘炸鸡半份嘅份量亦唔少,配搭韩式年糕同炸薯条,我哋拣咗无骨炸鸡,食起上嚟更方便。炸鸡非常香脆,咬落仲带有肉汁,透住好清香嘅柑橘味,食多几旧都唔怕腻。紫菜饭卷超级吸引,即叫即卷,饭嘅口感烟韧得嚟唔会太硬,简单嘅食材都可以令人有满满嘅幸福感!蛋包饭外表平平无奇,上菜之后店员会喺蛋嘅表面轻轻𠝹一刀,涌现眼前嘅系鲜嫩嘅滑蛋,配上鲜美嘅明太子酱,一流!Tiramisu原盒上,感觉干净卫生,口感湿润软绵,甜度适中,系幸福嘅感觉。终于嚟到一直想食嘅忌廉水果三文治,卖相精致诱人,水果新鲜不在话下,面包嘅口感非常软绵,同鲜忌廉一齐食毫无违和感,难怪一直系镇店名物!柑橘味道清新,配搭乳酪一齐饮,竟然出奇地合衬,与其话系饮品,话佢系甜品亦不为过。菠萝沙冰味道同样清爽,甜度适中,鲜甜解渴。餐厅嘅食物卖相精美,好适合打卡,味道亦非常唔错,难怪能够成为热店!
济州柑橘无骨炸鸡(半份)
济州柑橘无骨炸鸡(半份)
传统紫菜饭卷
慢煮鸡胸明太子蛋包饭