2023-09-29
今日同老公嚟咗荃湾买𩠌,荃湾买𩠌真系抵!喺路德围觅食嘅时候经过见到呢间小店,专门食川菜辣嘢,好啱我哋,所以决定试吓啦水煮鱼片好好味,辣度够又唔会死咸,鱼片嘅份量都好多,爽脆又无骨,食落啖啖肉真系好正😆配料仲有金菇、青瓜、莴笋,全部吸晒汤都系好好食。食完仲可以加汤打边炉,餐厅自家制嘅手打墨鱼丸好弹牙,韭菜饺都好好食,落足料大大粒👍🏻食辣嘅边炉我最钟意食黑栢叶,好爽口,配埋辣嘅汤底真系超惹味,食完一片接一片😍猪颈肉唔会好油腻,一碟份量都好多,够晒我哋两个人食🤪食麻辣边炉又点少得鸭血,好新鲜无怪味,连平时唔食鸭血嘅老公今日都大赞🤤小食我最钟意藤椒爽脆鱼皮,鱼皮好脆辣辣哋好开胃,川菜嘅凉拌小食真系永远都唔会令人失望😍😍呢间铺头嘅店员都好亲切友善,间唔中都会嚟问吓我哋够唔够味,又会嚟加下汤咁,好好服务,态度又好nice,真系街坊小店先有嘅情怀🤭🤭🤭渝香庄 (荃湾)荃湾富华街9号地下L号舖
渝香庄 (荃湾)
荃湾富华街9号地下L号舖