2022-06-19
约咗食饭竟然黄雨,不过都无损食饭嘅心情,好彩呢间麻辣Doi有开门,就同朋友一齐试吓虽然店舖细细地,但系都坐得好舒服同埋好光猛呢度主要都系以川菜为主,钟意食辣嘅朋友可以嗌呢度嘅麻辣香锅,虽然自己冇试,但系见到隔离枱食都好惹味!自己叫咗例牌酸菜鱼,微辣,一上枱已经好大碟好香酸菜鱼嘅味道,花椒味都好重,仲带出小小嘅麻辣味,好欣赏呢度嘅配菜,喺出边少有嘅菇同豆卜都有令到啲蔬菜带出另一种鲜甜鱼片每一片到切得好均匀,冇任何骨,好爽滑酸菜鱼嘅底都有满满嘅薯粉,索晒全部嘅汤汁,咬落去好林,而且酸酸辣辣嘅感觉,食完一啖再想食呢度嘅口水鸡好特别,佢唔系就咁样用平时𠮶啲辣油,有自家制嘅酱料,少少咸之余又有少少香辣嘅感觉,绝对唔系死辣个种,好特别鸡肉都好嫩身,而且都好新鲜,冇任何雪藏味仲叫咗一个农家小炒肉,平时喺出面食到嘅炒回锅肉只系有一种咸嘅感觉,佢呢度落咗一个献汁,食落去带少少甜味,所以好开胃,火候都炒得啱啱好,肉片都好软滑而且份量好大方,两个人食完全食唔晒,每块肉都好厚叫咗一个微辣汤底嘅薯粉,呢个薯粉同酸菜鱼入边嘅薯粉系两种唔同嘅味,少少上汤嘅感觉,清清地喺落大雨嘅环境下,食到啲热腾腾嘅食物,啱晒
虽然店舖细细地,但系都坐得好舒服同埋好光猛
鱼片每一片到切得好均匀,冇任何骨,好爽滑
鸡肉都好嫩身,而且都好新鲜,冇任何雪藏味
而且份量好大方,两个人食完全食唔晒,每块肉都好厚 叫咗一个微辣汤底嘅薯粉,呢个薯粉同酸菜鱼入边嘅薯粉系两种唔同嘅味,少少上汤嘅感觉,清清地
喺落大雨嘅环境下,食到啲热腾腾嘅食物,啱晒