2022-05-09 1075 浏览
琴晚同几个同事谂住试下新嘢,上网揾到呢间,上去试食。间商埸我喺铜锣湾返工三十年,都系第二次上去,商场环境就唔讲啦,好有怀旧feel上到去先知间嘢好有住家菜嘅感觉,同埋谂唔到有咁多人帮趁。可能人多做唔切,七点入座,八点上齐四个𩠌。酸菜鱼鱼片滑嘅,不过好清淡一D酸菜味都冇,我自己泡嘅酸菜好味过佢,除咗油多D,似清汤鱼片多D,唔通听到全场多数讲普通话,得我哋讲广东话专登轻手咗。干煸四季豆,干锅肥肠(唔记得系咪呢个名),可能人多,上枱唔系热辣辣,味道尚可,不过原生港人都话唔够辣。大碗花菜,个人觉得应该切细块D,同埋炒嘅火候差少少。食完总结,色香够,味差咗少少,搞到同事又要我重出江湖,煮返我嘅首本名菜水煮鱼同麻辣鸡煲
2022-05-08