2024-04-01
✨芋芋奶盖麻糬雪花手捧冰🍧✨购自:八时神仙草(铜锣湾)价钱:$86推荐度:7.5/10-芋芋奶盖麻糬雪花手捧冰 包咗5款配料: 芋圆 薯圆 珍珠 红豆同紫米-雪花冰食落有仙草本身嘅胶嘅质感 口感嫩滑之余 入口即溶😋食落仲有淡淡嘅回甘😍 面头仲有大大嚿芋泥 绵密得嚟 食落仲有芋头粒 芋头香味好足 淋上一层软滑奶盖 入口顺滑😍-配料方面 我将珍珠同埋芋圆转咗做麻糬同埋圆仔 大大粒麻糬口感Q弹软糯 食落有咬口 圆仔即系小丸子🍡食落烟烟韧韧 而红豆煮得软淋 味道香甜 紫米口感微微烟靭 底下仲有仙草 配料丰富 芋泥控必食👍🏻💛✨圆仔芒果嫩仙草盛盛✨价钱:$58推荐度:7.5/10-圆仔芒果嫩仙草盛盛 包咗5款配料: 芋圆 薯圆 珍珠 红豆同紫米仙草口感滑溜 入口清凉❄️ 香甜嘅芒果粒🥭淋上芒果汁 味道酸酸甜甜 芋圆同薯圆大大粒 口感微微烟靭 不过味道可以再浓郁啲🤏🏻💜✨仙草紫米牛奶沙冰✨价钱:$42推荐度:7.5/10-嫩滑嘅仙草配上软糯嘅紫米 加入咗牛奶🥛打成浓稠嘅沙冰🍧饮落有口感之余 奶香味突出 仙草嘅份量都几多 每啖都啜到滑溜嘅仙草 整体味道唔太甜😋
购自:八时神仙草(铜锣湾)
价钱:$86
💛