2024-04-24
💕芋泥生乳💜厚麻糬卷蛋🍰 一条6️⃣件唔洗$80平到癫 😱 芋泥控必食无悔!🐭 米奇老猪Vol. 470 🐷[炜成面饱饼店 ]早几日出左个炜成开心果合集大家都纷纷DM我问我有咩其他推荐除左最爱嘅开心果千层卷同布甸包之外今次介绍呢个都系老猪嘅Top 3 Pick❣️虽然唔洗排队唔洗抢 不过货量唔多因为根据观察 好似要中午后先有 🤔但傍晚又可能会卖晒老猪三顾茅庐先买到 🥹.🐖🐖《芋泥麻糬卷蛋》🐖🐖🛑8.9/10🛑 💰$78💰拎起系超垂手 劲有份量 🏋🏽一条大概可以厚切5件/薄切6件卷蛋蛋糕体似系戚风 湿润绵密中间嘅麻糬好厚身又拉丝 🦷而且同忌廉、蛋糕融为一体隔日食都仲系咁烟韧软糯!面头嘅芋头味生乳好轻盈 偏重奶味夹心嘅芋泥忌廉顺滑 👅但又保留左芋头粒粒嘅口感天然甜味啱啱好 唔系假香芋 芋头控表示超级满足 💜如果可以加小小100%芋泥可能会更惊艳🤭老猪同芋泥控&非芋泥控嘅朋友们分享佢地都大赞好正🥳而且呢个价钱、呢个份量性价比简直爆灯 💡.❣️🐭总评分🐷❣️味道:8.9/10服务:N/A环境:N/ACP值:✴️ 中高✴️ ENCORE:✅ (绝对!).自费️⭕/试食.📍炜成面包饼店📍大埔同秀坊11号地舖.#米
🐭 米奇老猪Vol. 470 🐷
拎起系超垂手 劲有份量 🏋🏽
一条大概可以厚切5件/薄切6件
卷蛋蛋糕体似系戚风 湿润绵密
中间嘅麻糬好厚身又拉丝 🦷
而且同忌廉、蛋糕融为一体
隔日食都仲系咁烟韧软糯!
面头嘅芋头味生乳好轻盈 偏重奶味
夹心嘅芋泥忌廉顺滑 👅
但又保留左芋头粒粒嘅口感
天然甜味啱啱好 唔系假香芋
芋头控表示超级满足 💜
如果可以加小小100%芋泥可能会更惊艳🤭
老猪同芋泥控&非芋泥控嘅朋友们分享
佢地都大赞好正🥳
而且呢个价钱、呢个份量
性价比简直爆灯 💡
❣️🐭总评分🐷❣️
味道:8.9/10
服务:N/A
环境:N/A
CP值:✴️ 中高✴️
ENCORE:✅ (绝对!)
自费️⭕/试食
📍炜成面包饼店📍
大埔同秀坊11号地舖
#米奇老猪_大埔区
#米奇老猪_麻糬
#米奇老猪_蛋糕
#炜成面饱饼店 #香港面包 #香港蛋糕 #大埔美食 #大埔墟美食 #太和美食 #卷蛋 #芋泥 #芋泥控 #芋泥蛋糕 #芋泥麻糬 #芋头控 #芋头蛋糕 #麻糬 #麻薯蛋糕 #麻糬蛋糕 #芋头麻糬 #生乳卷 #芋圆 #开心果 #烟韧控 #蛋糕关注组 #布甸包 #hkbakery #hkigbakery #tarocake #mochicake