2023-06-19
星期日同朋友行黄大仙商场,顺便食个下午茶。我哋叫咗一人一个主食,一人一款饮品,同埋两个人分享一份甜品。叹叹招牌牛肉面 $88牛肉分量充足,我哋两个女仔食都觉得足料同埋够饱。热茶搭配牛肉面,一大享受!我哋呢款系水果茶草莓百香果红茶 (热) $48草莓百香果红茶饮落有啖啖果香,红茶味道清新,我哋加咗一次水都仲好有果香茶嘅味道。食完牛肉面,饮完茶。我哋就转下口味,食呢度古早卤肉饭拼卤水鸡翼。啲卤肉比较啱我哋减紧肥嘅女仔食,唔会太油腻,又有种台湾口味。卤水鸡翼二人分享啱啱好!食饭当然配冻饮紫薯特饮紫薯鲜奶味浓,多紫薯。香芒杂杂 $88呢个芒果甜品,值得一赞!夏天系芒果当做季节,呢款芒果甜品有四小份:芒果鲜奶布甸、芒果流心千层蛋糕、芒果雪糕泡芙、芒果雪糕芒果当做,所以好好食好甜好多汁。芒果奶冻布甸,倒入淡奶,口感好滑溜。芒果千层蛋糕同埋雪糕就属于正常发挥,芒果泡芙内层有雪糕🍦,有惊喜!
叹叹招牌牛肉面 $88
牛肉分量充足,我哋两个女仔食都觉得足料同埋够饱。
热茶搭配牛肉面,一大享受!
我哋呢款系水果茶
草莓百香果红茶 (热) $48
食饭当然配冻饮
紫薯特饮
紫薯鲜奶味浓,多紫薯。
香芒杂杂 $88
呢个芒果甜品,值得一赞!