2017-03-17 1919 浏览
友人A呢排做左地狱黑仔王, 心情跌到落谷底, 好想食返D COMFORT FOOD黎平衡一下, 身为芝士控既我地, 当然异口同声去呢到大擦一番!有2款鸡煲比你选择, 1) 黄金芝士鸡煲; 2) 火燄麻辣鸡煲, 另有其他汤底选择但今晚系为著呢个黄金芝士鸡煲而黎, 当然食呢个啦, 配料有洋䓤, 中芹, 芫茜及干䓤, 一打开个盖就已经香味扑鼻大件鸡块浸系浓香芝士汤入面, 食落肉质几滑又啖啖肉, 再食埋D香甜洋䓤, 减底芝士汁既腻感! 芝士控既我地表示: 正呀!食晒个鸡煲后, 侍应会帮你加汤准备打边炉啰喂.................火锅配料选择都唔少㖞, 海河鲜, 肉类, 手打鲜制一应俱全, 欣赏佢既蔬菜菌类及丸类可以有半份叫, 咁就算2人黎食都可以试多几样, 岩晒香港人"心多多"既习惯!另外仲有人气之选及芝士配选打边炉又点少得碟靓牛肉?! 肥牛我地唔多好, 转食肉味更浓, 肉质更嫩滑既牛颈脊, 呢客系细但份量都唔算少, 2人份享都可系咁食, 切成开边厚薄度唔错, 食落肉味香浓又滑, 无转错会!花枝片系我既至爱, 薄薄一片无需烚好耐就食得, 卖相雪白靓仔食落口感爽甜, 唔会似食紧香口

黄金芝士鸡煲

另外仲有人气之选及芝士配选
手切新鲜牛颈脊
花枝片系我既至爱, 薄薄一片无需烚好耐就食得, 卖相雪白靓仔食落口感爽甜, 唔会似食紧香口胶咁, 伴菜仲有金菇同粉丝,抵食度又提高左!
花枝片
呢款黑松露蟹子鱼面系人气之选之一, 鱼面唧出黎似上海粗面咁粗, 当佢浮系面就食得!
黑松露蟹子鱼面
食时配少少黑松露蟹子一齐食, 口感仲正, D蟹子系你口腔中爆开, 配合埋弹牙既鱼面, 果然系人气之选呀!
D芝士汁咁好味, 当然要叫D索汤食材, 呢碟白雪雪既竹笙就得到我地既宠幸啦
竹笙
由白雪雪变成"咖喱"竹笙咁样, 仲唔系"至索"系佢, 食落爽口无怪味, 但记住食时小心佢既热汤"辣"到条脷呀!
唔知几时开始出前一丁同芝士做左好朋友, 有芝士汤既出现又点可以唔CALL埋佢出场呢?! 就系咁.........................芝士一打就再一次落入我地既口中啦!
食完呢餐, 我望住地狱黑仔王既面上重拾笑容..............................肥? 都抵啦!
黄金芝士鸡煲
手切新鲜牛颈脊