2020-03-21 353 浏览
深水埗食肆好多,  估唔到俾我揾到呢间小店. 港铁A2出口一出, 近汝州街   招牌有条龙就系佢.  佢地的饮品都几特别, 我叫咗杯薄荷脆脆朱古力,  哗, 好好饮 !  我个朋友就叫了黑糖寒天珍珠奶茶.  佢都赞不绝口㖞.  因为肚饿, 我地各自叫了一份餐. 芝士栗米鸡翼年糕,  啲芝士好香.  唔知用咗边只芝士.  因为新鲜整的原固.   鸡翼个皮脆脆地,  而且啲鸡肉又够入味. 正 ! 年糕又软又有咬口. 好快食晒成个餐.  我个朋友就叫咗和牛丸鸡软骨乌冬.  和牛丸呀, 好特别 ! 当然叫我朋友俾粒我啦! 果然系和牛, 有一阵牛肉香, 而且个汁几好味, 唔会太咸. 因为实在太好食, 所以额外叫多一客和牛丸. 终于满足晒 ! 唯一唔系太理想既系,  佢地无咩位做堂食.  如果可以座低慢慢食, 应该会更加好.

2020-03-19
  • 芝士栗米鸡翼年糕