2017-06-16
今晚约左朋友入大埔食饭,因为明天攞左假,食夜D无所谓。友人话呢间D石锅饭系推介,试下都好!讲环境,不算大,不过好Wood 的装修,木枱木椅,好田园,也不错。热到炸炸声的石锅饭来地,是牛肉石锅饭啊,好多料,牛肉酱汁是烧汁,带甜可带到牛肉的肉味,好吃,牛肉也嫩滑。另外配料好多紫菜和木鱼丝,又好多菜咁,60蚊食到,抵呀!叫左特色饮品,草莓梳打沙冰和青苹果梳打沙冰,酸酸甜甜好好饮,夏天饮好正。另外呢个好似叫熔岩芝士包+炸鸡,我好钟意个包烘到好HOT,好多芝士拉晒丝咁,好好食好芝味,个炸鸡好香脆,够肉汁,不过稍为粉浆多左D。沙律也好吃,因为烟三文鱼好够咸香,系好货色,沙律加左好多面包粒,香香脆脆混著沙律酱和蔬菜会好吃。芝士焗好大只,又好多芝士,蚝味也好浓,呢餐真系满足到我地芝士迷,多多芝味啦! 食咁多野都三百几,抵呀。