听过米走鸡呢间餐厅有好正嘅芝士鸡煲,但是迟迟都未得闲去试下~~最近比较有时间, 就BOOK左上星期去食~~~都算易BOOK位久仰大名了~!!!今次终于有得食!!入去好ROCK & ROLL咁~~估唔到打边炉可以咁ROCK~房边有个STAGE, 有LIVE BAND演唱~基本上都系食鸡煲架喇~~差在想食芝士定系辣鸡煲~~果晚是一队男子组合来唱, 唱几首EASON的旧歌, 边食边轻松下啦~香港人~~~~仲有得掟标~~真系估佢唔到~好啦~~来到正题~~我地点了小的芝士鸡煲~~~~劲多洋葱同埋芝士呀!!!!我地在菜单写左要激量芝士,又真系几满足WOR!!!开大D火, 煮5分钟左右, 滚喇~~~D芝士溶哂~~食得!!枱上有张纸教你标准食法~~原来唔好捞匀个煲佢, 就咁夹起沾上了半熔芝士的鸡来食, 风味更佳~~~夹起旧鸡~~口水同佢D芝士一样一直流~~咬落好有幸福感呀~~啖啖脂肪送入口, 虽然劲肥, 但系欲罢不能,一口气食左半煲......我会形容呢只芝士味系PIZZA HUT芝心批果只味~~我超钟意~~不过芝士真的有点漏~~好快有D饱饱地的感觉至于鸡肉, 始终不是新解鸡~~用此足本芝士炮制下~~

久仰大名了~!!!今次终于有得食!!
房边有个STAGE, 有LIVE BAND演唱~
基本上都系食鸡煲架喇~~差在想食芝士定系辣鸡煲~~
仲有得掟标~~真系估佢唔到~
黄金芝士鸡煲
夹起旧鸡~~口水同佢D芝士一样一直流~~

至于鸡肉, 始终不是新解鸡~~用此足本芝士炮制下~~其实是唔差的!
之后仲叫左翡翠苗, 好新鲜呀!
翡翠苗
食完D鸡就可以叫店员加汤, 开始食其他配料, 加左汤之后, 个锅都系好重芝士味~~用黎煮菜, 开头觉得感觉怪怪地, 但系放左几条翡翠苗落去之后, 味道竟然异常地夹,食到停唔到, 好快就成兜食哂了~~
仲叫左一条(小)的手切牛肩脊肉,一睇碟肉D脂肪纹理咁均匀就知系好野!!
手切新鲜牛肩颈
淖两淖就食得~~~又JUICY又有咬口, 牛肉味极浓~~而且好新鲜, 唔同雪藏果D, 上品也~~

其实我地已经饱到食唔落, 但系碟牛实在太靓, 唔食好哂, 最段发挥隐藏的小宇宙, 居然食得哂!!!!!!!!
最后加左个竹蔗茅根水, 清清甜甜~~好解渴~~值得叫的, 虽然贵贵地~要68蚊~但份量都唔少~
竹蔗茅根
2017-08-17