2018-02-28 993 浏览
转了新公司在长沙湾上班的旧同事请食饭,知道我爱芝士,特登黎食芝士火锅。D2 placa变了好多,多左唔少新食店,是晚就黎左Kool食,芝士火锅系新产品黎,旧同事话佢都未试过。枱上已预先放左餐具同水,坐低后店员送上水杯及餐牌,睇左一阵,决定要牛扒的火锅套餐($528),好像较合口味。好快就到啦,热辣辣嘅半瀜芝士,用三个蜡烛烘住先够热。芝士拣了黑松露味,好香呀牛扒餐包括呢堆食物,咁首先就梗系有牛扒啦,不算十分靓扒,但牛味浓郁,沾少少芝士过下口引就够了,不要盖过牛味跟住有薯条一兜,热辣辣新炸起的,呢个狂点芝士,哈哈。其他仲有扁意粉,蕃茄仔,蘑菇,肉丸,西兰花,椰菜花同香草面包。蕃茄同蘑菇好新鲜多汁,肉丸个心较冻,要浸耐少少,面包劲适合点芝士,粒粒都吸满芝士先心熄,食到最后先食意粉,将所有芝士点哂佢,正呀~面包真系好啱feel,最夹系佢啦。每一样食物都点芝士点得好狂,食到中段已经净返好少芝士,估唔到店员见到后会主动帮我地refill,哗,又有一兜满满嘅芝士酱啦,好开心呀个餐仲包一杯餐饮,食饱饱后想饮下甜野,叫左柚子蜜同红枣茶,甜甜地又够热,好饮。价钱确实有点少贵,但食到咁多靓芝士又抵番嘅,最重

好快就到啦,热辣辣嘅半瀜芝士,用三个蜡烛烘住先够热。
芝士拣了黑松露味,好香呀

跟住有薯条一兜,热辣辣新炸起的,呢个狂点芝士,哈哈。

价钱确实有点少贵,但食到咁多靓芝士又抵番嘅,最重要系满足到我呢个芝士控
2018-02-22