2017-09-10
以韩国菜式为主嘅餐厅即使喺香港地开到成巷成市, 依然大有市场.呢间韩乐以木为主调嘅室内环境, casual中带点格调.睇睇Menu, 呢度嘅韩国菜款式包罗万有, 有石头锅饭、韩式炒粉丝、炸鸡、炒年糕,连人参鸡都有.除此之外, 仲有西式嘅炸薯条意粉同意大利饭等... 总括就系大众化, 即使唔like韩菜就仲有大把选择~软芝士餐肉炒珍珠饭 ($56), 以平底锅上枱, 底层芝士围边, 芝士迷望到流哂口水. 芝士带杰身好浓郁, 配埋餐肉好香. 另外仲有蒽花、萝卜、香菇、洋蒽等配料.份量都唔少, 多食会有啲漏.魔鬼芝士‧一口炸鸡 ($49), 点呢碟小食唔多唔少系俾个名吸引咗~同样以芝士舖底, 令炸鸡外层沾上芝士, 卖相不错, 口感够脆浓郁, 不过多吃两旧已好想饮嘢~呢度有唔少大路嘅饮品, 感觉俾多$6拣特饮会开心啲.柚子柠檬梳打 ($26), 以柚子蜜加上梳打, 最为解渴嘅饮品.整体味道ok, 胜在款式多, 比起市面上呢类餐厅价钱合理, 难怪有唔少人等位.
呢间韩乐以木为主调嘅室内环境, casual中带点格调.
份量都唔少, 多食会有啲漏.
呢度有唔少大路嘅饮品, 感觉俾多$6拣特饮会开心啲.