2017-10-25 131 浏览
话说呢间餐厅出咗个新系列嘅夏威夷风情铁板饭!我地就点咗呢个海鲜铁板饭试试佢。满满嘅芝士熔向高温嘅铁板上,再捞埋珍珠饭,有拉丝嘅效果,食落好惹味!加埋菠萝一齐食,酸酸甜甜,够清新,仲有助消滞添,美中不足系个咖哩汁好似唔多夹~总括嚟讲,味觉层次丰富,唔错!至于呢个烟三文鱼铁板其实同岩先嘅海鲜饭差唔多。因为佢成个系列都系揾芝士咖哩铁板做卖点,所以大同小异,唯一嘅分别就系个topping。而我对呢款烟三文鱼系几有好感,一来佢摆出嚟嘅卖相吸引,二来系个分量唔会话好孤寒,所以系值得一试~左边𠮶杯系综合水果茶,而右边就系青苹果薄荷荔枝绿茶,两款果茶都几清新,水果茶嘅味道平衡得几好,香甜中带淡淡嘅酸味,但绿茶嘅甜浆就落得太多、太甜,越饮越口渴~
青口带子菠萝蟹籽咖哩芝士铁板饭

烟三文鱼菠萝蟹籽咖哩芝士铁板饭